Ga door naar belangrijkste inhoud
Ontdek

Internationale Vrouwendag | treat yourself, of je vriendin!

Internationale Vrouwendag | treat yourself, of je vriendin!
Anne
Schrijver en Expert4 jaar geleden
View Anne's profile

Internationale Vrouwendag komt eraan! En wij hebben er nu al zin in. Internationale Vrouwendag gaat over het vieren van de prestaties van vrouwen. Er zijn talloze vrouwen door de geschiedenis heen die dapper en moedig zijn geweest, maar waarschijnlijk zijn er dit jaar ook tijden geweest dat jij en je vriendin die eigenschappen toonden.

En wat is nou een betere manier om die prestaties te erkennen dan onszelf en onze vriendinnen te verwennen met beauty producten die zijn ontwikkeld door sterke onafhankelijke vrouwen?! Om deze reden hebben we speciaal voor Internationale Vrouwendag een lijstje van merken voor vrouwen en door vrouwen voor je gemaakt.

Laura Mercier

Op 17-jarige leeftijd schreef Laura zich in voor een schilderschool in Parijs, maar verplaatste ze al snel haar talenten naar een ander doek - het gezicht. Nadat ze in de jaren 80 naar de Verenigde Staten was verhuisd, werd ze dan ook de MUA voor Vogue en werkte ze 10 jaar lang voor verschillende topmagazines.

Nadat ze zich realiseerde dat een groot deel van de producten in de traditionele cosmetica-industrie ontbraken, stortte zij zich volledig op haar eigen cosmeticamerk, een merk dat zich richt op de alledaagse vrouw. Sindsdien heeft ze talloze prijzen gewonnen voor haar producten.

Wanneer je een Laura Mercier product koopt, weet je dus zeker dat je een product koopt dat met liefde is gemaakt door de allerbeste in de branche.

Margaret Dabbs

Margaret Dabbs is begonnen als podoloog, maar maakte van haar passie voor voeten, handen en benen al snel een succesvol eigen bedrijf. Nadat ze merkte dat de destijds beschikbare schoonheidsproducten niet op behandelingsniveau werkten en dat behandelingen vaak ongemakkelijk waren om te gebruiken, ging ze de hele wereld af op zoek naar ingrediënten die zowel schoonheids- als gezondheidsvoordelen hadden. Haar producten hebben handen en voeten dan ook zonder twijfel op de kaart gezet in de beauty industrie.

Hieronder een aantal van onze favorieten!

HAIRFINITY

Tymeka Lawrence, de oprichtster van HAIRFINITY, begon haar merk uit frustraties over haar eigen haar. In haar zoektocht naar oplossingen voor haar frustraties merkte ze op dat het erg moeilijk was om producten te vinden met zowel effectieve als veilige ingrediënten. Vastbesloten met de overtuiging dat geen enkele vrouw tussen deze twee opties zou moeten kiezen, richtte ze HAIRFINITY op en produceerde ze natuurlijke producten die zowel gezond als effectief zijn.

Waarom verwen je jezelf of je vriendin niet met één van onderstaande producten?

NuFACE

Na 30 jaar ervaring in de gezondheids- en schoonheidsindustrie vond Carol Cole, de oprichtster van NuFACE, het tijd voor verandering op het gebied van behandelingen tegen huidveroudering. In plaats van deze behandelingen te moeten ondergaan bij salons, maakte zij het mogelijk om deze in huis te halen. De reeks aan skincare apparaten maken het voor elke vrouw ter wereld mogelijk om in de comfort van hun eigen huis zich mooi en zelfverzekerd te voelen.

Auriela

Claire Vero, de oprichtster van Auriela, merkte dat haar huid droger werd en rimpels begonnen te verschijnen naarmate ze ouder werd. Na gepraat te hebben met haar vriendinnen bleek dat ze allemaal hetzelfde probleem hadden. Haar missie vanaf die dag was om de allerbeste partners te vinden om haar te helpen een droommerk te creëren dat dit probleem zou oplossen. Uiteindelijk heeft dat geleid tot het inmiddels bekroonde skincare merk Aurelia.

Bekijk een aantal van onze favorieten hieronder.

Real Techniques

Samantha en Nicola Chapman, de zussen achter Real Techniques, zijn hun hele leven al omringd geweest door make-up. Hun tante was een top MUA met klanten als David Bowie en prinses Diana en hun moeder experimenteerde altijd met de nieuwste looks. Toen ze ouder werden, begonnen ze dan ook een YouTube-kanaal waarop ze de beste make-uptechnieken lieten zien.

Nadat ze zich realiseerden dat je kwasten je kunnen beperken in je technieken, lanceerden ze hun eigen collectie in 2011 en werden de kwasten in no time ontzettend populair. Nicola en Samantha zijn niet alleen trots op hun tools, maar ook op de vriendschappen die ze met hun klanten hebben opgebouwd en de community die klanten onderling hebben gecreërd.

Little Butterfly London

Nieuwe moeders hebben oog voor detail als het gaat om de producten die ze voor hun baby's gebruiken en zijn daarmee de ideale ondernemers. Little Butterfly London is dan ook niet zonder toeval opgericht; Gudrun Wurm creëerde haar biologisch gecertificeerde babyverzorgingslijn met de geboorte van haar zoon Lucas.

Haar producten zijn echter niet alleen voor de verzorging van pasgeboren baby's, maar ook voor zwangere vrouwen. Dus als je je pasgeboren baby alleen de beste huidverzorging wilt geven, of jezelf of een geliefde die zwanger is wilt verwennen, zoek dan niet verder en ga voor Little Butterfly London.

Wat je ook doet deze Internationale Vrouwendag, vergeet niet hoe waardevol je bent. Jezelf verwennen of verwend worden door anderen is een manier om die waarde te erkennen, maar het is niet de enige manier. Ongeacht of je één van deze fantastische producten koopt, we hopen dat je trots bent om vrouw te zijn.

Anne
Schrijver en Expert
View Anne's profile
Sinds een aantal jaar heeft Anne een fascinatie voor alles wat met huidverzorging te maken heeft. Van de nieuwste technologieën van FOREO tot ouderwetse body brushes, alles is het waard om eens te proberen. Haar interesse komt voort uit de overtuiging dat een goede look begint bij een mooie huid; wanneer je huid op z'n best is, komt de rest vanzelf.
lfint