Ga door naar belangrijkste inhoud
Ontdek

Bouw je weerstand op met Manuka honing

Priscilla
Schrijver en Expert4 jaar geleden
View Priscilla's profile

Zoek je een middel om je weerstand te verhogen of te behouden? Manuka honing wordt vaak als alternatief gebruikt.

Wat is Manuka honing?

Manuka honing is een speciaal soort honing die wordt geproduceerd in voornamelijk Nieuw-Zeeland & zuidoost Australië. Deze honing ontstaat wanneer de honingbijen zich voeden met de nectar van een bloem in de Manuka struik.

Waarom Manuka honing?

Manuka honing is een ‘superfood’ die rijk is aan antioxidanten, heeft een relatief lage pH waarde – hierdoor kunnen bactiëren niet groeien of overleven en heeft het de ontstekeningsremmende eigenschappen van honing. Het is donkerbruin van kleur en heeft een zeer sterke, unieke en rijke smaak.

Deze honing heeft de hoogste antibacteriële werking vanwege de extra bestanddeel MGO oftewel methylglyoxal. MGO is de ‘natuurlijk voorkomende verbinding’ die Manuka honing zo speciaal maakt – hoe hoger de MGO, des te sterker de werking.

Wat kan Manuka honing nog meer?

Manuka heeft meer dan 1 functie – je kunt het natuurlijk innemen of toevoegen aan je voeding maar men gebruikt het ook voor genezing van wonden.

Probeer je de wintermaanden te overleven of heeft je immuunsysteem van tijd tot tijd een boost nodig? Manuka honing is het antwoord.

Manuka honing is niet geschikt voor kinderen onder 12 maanden.

Shop het assortiment van Manuka Health New Zealand of vind producten met manuka als ingrediënt bij lookfantastic.

Priscilla
Schrijver en Expert
View Priscilla's profile
lfint