Ga door naar belangrijkste inhoud
Ontdek

De verschillen tussen een scrub en een gezichtsmasker

De verschillen tussen een scrub en een gezichtsmasker
Anne
Schrijver en Expert4 jaar geleden
View Anne's profile

Nu iedereen genoodzaakt is om thuis beauty behandelingen te doen, zorgen wij ervoor dat je bent voorzien van de tips en tricks van experts uit de industrie, zodat je dezelfde resultaten krijgt als in een salon. Deze week gaan we het hebben over scrubs en maskers.

Hoewel de meeste maskers worden geleverd met een beschrijving van wat ze doen en hoe ze moeten worden gebruikt, vertellen ze je heel weinig wanneer je ze in je bredere huidverzorgingsroutine moet gebruiken. Daarnaast is het algemeen bekend dat scrubs dode huidcellen helpen exfoliëren, maar waarom hebben we dit nodig en hoe vaak? Net zoals we je adviseren om de ‘quarantinis’ te bewaren totdat je klaar bent met werken (of in ieder geval totdat je je laatste meeting hebt gehad), hebben ook scrubs en maskers een tijd en een plaats in je quarantaine routine.

Hoe en wanneer een gezichtsscrub te gebruiken

Tenzij je een extreem gevoelige huid hebt, is het raadzaam om twee keer per week te scrubben met een scrub (verminder dit tot een keer per week voor een gevoelige huid). Dit tweewekelijks doen is de optimale tijd tussen de opbouw van dode huidcellen die de scrub verwijdert, de poriën vrijmaakt en een gladdere, frisse huid eronder onthult. Door een gezondere huid te onthullen en vuil op het oppervlak te verwijderen, inclusief vuil en ontstopte poriën, zal het veel ontvankelijker zijn voor producten die daarna worden aangebracht (zoals een gezichtsmasker), wat betekent dat je waarschijnlijk betere resultaten zult zien.

We houden van het Decleor Green Mandarin Exfoliating 2 in 1 Mask voor het voorzichtig maar grondig verwijderen van dode huidcellen en onzuiverheden met behulp van natuurlijke suikers, schillen en zaden. De 100% groene mandarijn etherische olie in het masker heeft sterke antioxiderende eigenschappen en is ook erg effectief in het verlichten van angst.

Stap 1: Nadat je je gezicht 's ochtends hebt gereinigd en je huid nog steeds een beetje vochtig is, breng je de door jou gekozen scrub met je vingertoppen op je gezicht aan. Wees voorzichtig bij het gebied rondom de ogen en vermijd de bovenlip, aangezien de huid hier extra gevoelig is. Als je het Decleor Green Mandarin Exfoliating 2 in 1 Mask gebruikt, laat het dan 2-3 minuten op de huid zitten voordat je verdergaat met de volgende stap, zodat de etherische olie en botanische oliën echt op de huid in kunnen werken.

Stap 2: Masseer de scrub met de lengte van je vingers voorzichtig in het gezicht in cirkelvormige opwaartse bewegingen. Deze beweging helpt ook de bloedsomloop in het gezicht te stimuleren, waardoor de huid er mooier en verfrist uitziet.

Stap 3: Spoel je gezicht af met lauw of koud water, gebruik nooit heet water op je gezicht! Koud water is geweldig om de poriën naast je gebruikelijke toner te helpen sluiten. Als je er eentje hebt, gebruik dan een vochtige reinigingsdoek om de scrub voorzichtig te verwijderen.

Hoe en wanneer een gezichtsmasker te gebruiken

Het wordt aanbevolen om één of twee keer per week een gezichtsmasker te gebruiken om je huid te behandelen, maar dit is voor een ieder persoonlijk en afhankelijk van je huidtype. Sommige maskers geven aan hoe vaak ze moeten worden gebruikt, dus als de instructies er zijn, volg ze dan! Wat betreft wanneer je je masker moet aanbrengen in verhouding tot uw andere huidverzorgingsproducten, is de beste tijd ofwel na het reinigen, of beter nog, na je scrub! De huid zal ontvankelijker en gevoeliger zijn voor de ingrediënten in het gezichtsmasker na een scrub, wat betekent dat het effectiever zal zijn bij het behandelen van de huid. Evenzo zullen de poriën na het reinigen of scrubben helder en schoon zijn, waardoor de actieve formule in je gezichtsmasker diep in de opperhuid kan komen.

Er wordt ook voorgeschreven om je gezichtsmasker vóór je nachtcrème of serum aan te brengen, om de effecten van beide producten te versterken. Terwijl onze cellen vernieuwen terwijl we slapen, zal het aanbrengen van een gezichtsmasker voor je serum niet alleen de huid extra gehydrateerd houden, maar kan het serum ook sneller werken, waardoor het een extra boost krijgt.

Natuurlijk zijn geen twee gezichtsmaskers hetzelfde, er zijn verschillende texturen, timings en verwijderingsmethoden van peel-offs tot zelfs maskers die met een magneet worden verwijderd. Elk gezichtsmasker bevat de juiste hoeveelheid actieve ingrediënten voor een specifiek huidprobleem, daarom zullen de instructies worden samengesteld om ervoor te zorgen dat je de juiste dosis krijgt en je huid niet overweldigt raakt. Ons favoriete masker voor hydratatie is het Hydra Floral Multi Protection Expert Mask van Decleor. De mix van essentiële oliën met natuurlijk afgeleid hyaluronzuur smelt in de huid, hydrateert intens en kalmeert irritatie of een trekkende huid. Het masker kan het beste vlak voor het slapengaan worden gebruikt, omdat je het er niet af hoeft te halen.

Tips voor het aanbrengen van een gezichtsmasker

  • Reinig of scrub altijd je gezicht voordat je je masker aanbrengt.
  • Hou je haar uit je gezicht door middel van een elastiekje of haarband om te voorkomen dat de formule in het haar komt (dit kan erg rommelig worden!)
  • Lees altijd de instructies en volg de timing; als je je masker te lang of te weinig laat zitten, kan het minder effectief worden of de huid irriteren.
  • Als je je masker met je vingers aanbrengt, zorg er dan voor dat ze goed schoon zijn voordat je je gezicht aanraakt.
  • Als je een masker met klei of crème gebruikt, doe dat dan eerst in een kleine kom en gebruik een kwast om het aan te brengen, zodat je het gelijkmatig over het gezicht kunt verdelen.

Bekijk het volledige assortiment gezichtsmaskers op lookfantastic.

Anne
Schrijver en Expert
View Anne's profile
Sinds een aantal jaar heeft Anne een fascinatie voor alles wat met huidverzorging te maken heeft. Van de nieuwste technologieën van FOREO tot ouderwetse body brushes, alles is het waard om eens te proberen. Haar interesse komt voort uit de overtuiging dat een goede look begint bij een mooie huid; wanneer je huid op z'n best is, komt de rest vanzelf.
lfint