Ga door naar belangrijkste inhoud
Advies

Dit is waarom je SPF ook in de winter nodig hebt

Dit is waarom je SPF ook in de winter nodig hebt
Anne
Schrijver en Expert4 jaar geleden
View Anne's profile

Je kent het begrip SPF waarschijnlijk wel van je zonnebrand in de zomer; de SPF geeft de factor van je zonnebrand aan. Grote kans dat je precies om deze reden SPF associeert met warme dagen en veel zon. Jezelf beschermen tegen UV schade is in tegenstelling tot wat veel mensen denken echter ook een absolute must in de winter. Veel blootstelling aan de zon of andere straling maakt de huid namelijk slap en creëert fijne lijntjes. Het gebruik van SPF is dan ook net zo belangrijk voor degenen die veel tijd in de openlucht doorbrengen als mensen die op kantoor werken; beide stralingen hebben een negatief effect op de huid en vragen om bescherming.

Je vraagt je nu vast af in welke producten je dan precies SPF kan vinden en op welke manier jij je huid kan beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hieronder hebben we de beste producten uit ons grote assortiment onder elkaar gezet, zodat jouw huid het hele jaar door strak en stralend blijft.

Estée Lauder DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant Creme SPF 15

Zoals de naam van dit product al zegt, zit het boordevol antioxidanten én biedt het bescherming tegen schadelijke stralingen door middel van de SPF. De DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant Creme SPF 15 van Estée Lauder is bovendien vochtinbrengend en helpt vroegtijdige tekenen van huidveroudering voorkomen en corrigeren. Op deze manier ziet je huid er na gebruik van dit product stralend uit.

Deze formule is het meest geschikt voor degenen met een normale of gecombineerde huid.

MAC Studio Fix Fluid SPF 15 Foundation

SPF is niet alleen in crèmes aanwezig, maar ook in make-up. De Studio Fix Fluid SPF 15 Foundation van MAC is hier een goed voorbeeld van, deze olievrije foundation bevat een breed spectrum UVA / UVB SPF 15 en PA++ bescherming. De foundation heeft bovendien een matte finish en een medium dekking die kan worden opgebouwd. Last but not least helpt dit product je poriën en imperfecties te verminderen, zodat jij flawless voor de dag kan komen.

Deze foundation is makkelijk aan te brengen en blijft tot 8 uur lang zitten. Geschikt voor alle huidtypen.

Aesop Protective Lip Balm SPF 30

De Aesop Protective Lip Balm SPF 30 voedt de huid van je lippen intensief en is dan ook dé uitkomst voor droge en schrale lippen. Deze lippenbalsem bevat daarnaast UVA en UVB filters, zodat de kwetsbare huid wordt beschermd tegen zonneschade. Dit product is bovendien verrijkt met Jojoba-olie om je lippen optimaal te verzachten en hydrateren.

De lippenbalsem van Aesop is vrij van siliconen, paraffine, bijenwas of andere van dieren afgeleide ingrediënten.

Elizabeth Arden Ceramide Plump Perfect Ultra Lift & Firm Eye Cream Spf15

De Ceramide Plump Perfect Ultra Lift & Firm Eye Cream Spf15 van Elizabeth Arden richt zich voornamelijk op kraaienpootjes en fijne lijntjes, zodat het gebied rondom je ogen wordt versterkt. Daarnaast minimaliseert de crème wallen en donkere kringen én is het enorm effectief tegen schadelijke stralingen. Op deze manier wordt potentiële beschadiging van de dunne huid rondom de ogen zoveel mogelijk beperkt.

Shiseido WASO Color Smart Day Moisturizer SPF30

Je kent vast wel het begrip 'getinte dagcrème', Shiseido dacht: dat kan beter. De Shiseido WASO Color Smart Day Moisturizer SPF30 is een intelligente crème die zich moeiteloos aanpast aan jouw huidskleur, op deze manier kan je 'm dus het hele jaar door gebruiken zonder een nieuwe tint aan te hoeven schaffen voor de zomer of winter. Daarnaast hydrateert de crème intensief, wat resulteert in een gezonde glow. Ten slotte zorgt het breed spectrum SPF voor een gegarandeerde bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Geschikt voor de droge, vette, normale, gecombineerde en gevoelige huid. Dermatologisch getest. Niet comedogeen. Vrij van parabenen, minerale olie en plastic micro-beads.

Anne
Schrijver en Expert
View Anne's profile
Sinds een aantal jaar heeft Anne een fascinatie voor alles wat met huidverzorging te maken heeft. Van de nieuwste technologieën van FOREO tot ouderwetse body brushes, alles is het waard om eens te proberen. Haar interesse komt voort uit de overtuiging dat een goede look begint bij een mooie huid; wanneer je huid op z'n best is, komt de rest vanzelf.
lfint