Ga door naar belangrijkste inhoud
Ontdek

5 x de beste sulfaatvrije shampoos op een rij

5 x de beste sulfaatvrije shampoos op een rij
Anne
Schrijver en Expert5 jaar geleden
View Anne's profile

Sulfaatvrije shampoos? Misschien heb je er nog nooit van gehoord. Deze shampoos zijn vrij van het stofje 'sulfaten' en lijken niet alleen beter voor jou, maar ook voor je omgeving te zijn. Beter kan bijna niet.

Waarom sulfaatvrije shampoos?

Sulfaten hebben de laatste jaren een slechte reputatie opgebouwd, voornamelijk omdat ze de ogen en (hoofd)huid ontzettend kunnen irriteren. Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, zou het dus goed kunnen dat je allang weet wat sulfaatvrije shampoos zijn. Daarnaast worden shampoos die sulfaten bevatten vaak op dieren getest en zouden ze slechter zijn voor het milieu. Mocht je dus niet persé last hebben van irritatie, dan zijn er nog genoeg andere redenen om over te stappen op sulfaatvrije shampoos.

Hieronder hebben we een lijstje van onze favorieten op een rijtje gezet, zodat je de shampoo kan kiezen die het beste bij jou past.

Wat zijn de beste sulfaatvrije shampoos?

 1. Redken Curvaceous High Shampoo
 2. Kérastase Discipline Bain Fluidealiste
 3. Pureology Hydrate Shampoo and Conditioner Duo
 4. Grow Gorgeous Repair Shampoo
 5. Shu Uemura Art of Hair Color Lustre Sulfate Free Shampoo
  Anne
  Schrijver en Expert
  View Anne's profile
  Sinds een aantal jaar heeft Anne een fascinatie voor alles wat met huidverzorging te maken heeft. Van de nieuwste technologieën van FOREO tot ouderwetse body brushes, alles is het waard om eens te proberen. Haar interesse komt voort uit de overtuiging dat een goede look begint bij een mooie huid; wanneer je huid op z'n best is, komt de rest vanzelf.
  lfint