Ga door naar belangrijkste inhoud
Advies

Kunnen retinol en hyaluronzuur worden gecombineerd?

Kunnen retinol en hyaluronzuur worden gecombineerd?
Yuliya
Schrijver en Expert2 jaar geleden
View Yuliya's profile

Hyaluronzuur en retinol: wat is het beste middel tegen rimpels?

Hyaluronzuur en retinol behoren tot de belangrijkste ingrediënten op het gebied van huidverzorging. Ze worden allebei vaak gebruikt in anti-aging producten en bieden voordelen voor zowel de volwassen huid als voor personen die hun jeugdige uitstraling langer willen houden.

Maar wat is beter? Wat is doeltreffender in de strijd tegen huidveroudering?

Het antwoord is niet zo eenvoudig, want beide ingrediënten werken anders.

 

De verschillen tussen retinol en hyaluronzuur

We hebben het hier in het LOOKFANTASTIC-blog al gehad over de doeltreffendheid van hyaluronzuur, maar we willen het nog even kort samenvatten.

Hyaluronzuur verzamelt en bindt hydratatie en maakt het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels gladder. De vochttoevoer draagt er ook toe bij dat de textuur en het uiterlijk van een gladde, strakke, jeugdige huid behouden blijft.

Omdat de vochttoevoer een sleutelfactor is voor een gezonde en jeugdige huid, dient hyaluronzuur niet alleen voor de behandeling en vermindering van ouderdomstekenen maar ook ter voorkoming ervan. Daarom is het niet alleen gunstig voor de droge huid maar ook voor andere huidtypes.

Ons hele lichaam produceert hyaluronzuur om ons gezond te houden. Dit geweldige ingrediënt zit dus niet alleen in huidproducten maar ook in voedingssupplementen! Als we ouder worden, en onder invloed van omgevingsfactoren en een stressvolle levensstijl neemt de natuurlijke productie van deze en andere belangrijke stoffen af.

Het Hyaluronic Acid 2% + B5 Supersize Serum van The Ordinary staat bekend om zijn doeltreffendheid. Baptise H2O Ultra-Hydrating Water Gel with Hyaluronic Acid van Antipodes is ook geweldig en zeer aangenaam in het gebruik.

Hyaluronzuur zit ook en bepaalde make-up producten, bijvoorbeeld in de Hyaluronic Hydra Foundation von By Terry. Dit zorgt ervoor dat de huid er mooi, gehydrateerd en gevuld uitziet. Het het beste: het is verkrijgbaar in een heleboel kleurtonen!

Hoe zit het met retinol? Retinol draagt er ook toe bij dat de huid er jong uitziet, maar op een heel andere manier.

Afgeleid van vitamine A, die ook belangrijk is voor onze gezondheid, beïnvloedt retinol de celvernieuwing van onze huid.

Dit draagt bij aan de bestrijding en vermindering van fijne lijntjes en rimpels, wat leidt tot een huid met een jeugdige uitstraling. Maar dit zijn niet de enige voordelen van retinol. Dit ingrediënt helpt ook bij de bestrijding van huidonzuiverheden en heeft peelende kenmerken, die bijdragen aan de reiniging van verstopte poriën.

Er zijn ook aanwijzingen dat retinol ook in verbinding staat met de productie van collageen, nog een belangrijk element voor een gezonde, jeugdige huid.

Retinol zit in veel geweldige producten. Het Retinoid Serum 0,5 % in Squalane van The Ordinary is hip, maar er zijn nog meer opties, zoals het Retinol B3 an Anti-Ageing Serum van La Roche-Posay. Wie op zoek is naar een doeltreffend maar minder sensibiliserend alternatief, raden wij de Bio Retinoid Youth Concentrate Oil van de geweldige REN Clean Skincare aan.

Bij het gebruik van retinol is het heel belangrijk om de zonnebrand niet te vergeten!

 

Huidveroudering bestrijden: retinol of hyaluronzuur?

Retinol is doeltreffender bij de bestrijding van rimpels, maar eerlijk gezegd moet u ze allebei gebruiken! Ze zijn allebei heel nuttig en doeltreffend, maar hebben een andere uitwerking op de huid en kunnen in dezelfde huidverzorgingsroutine worden gebruikt.

Door de combinatie van deze twee doeltreffende ingrediënten kunt u rimpels, fijne lijnen, huidonzuiverheden, gebrekkige uitstraling, elasticiteitsverlies en volumeverlies van de huid behandelen.

Het voordeel van het gebruik van hyaluronzuur en retinol gaat echter verder dan de gecombineerde werking van beide ingrediënten. Retinol is geweldig, maar heeft een bijwerking: sensibilisering en een droge huid. Voor personen met een gevoelige huid kunnen deze bijwerkingen nog sterker zijn.

Bij veel personen is dit een tijdelijke bijwerking. Hun huid raakt na een poosje gewend aan de retinol. Het is toch een goed idee om de huid te verzorgen met hydratatie, wat heel goed is voor de huid.

 

Kan men hyaluronzuur en retinol samen gebruiken?

Over het algemeen hangt de volgorde van uw producten af van het type en de aard van de producten. Toners moeten worden gebruikt vóór serums, die op hun beurt vóór hydraterende crèmes moeten worden aangebracht. Werken serums met dit ingrediënt het beste als ze worden aangebracht op de licht vochtige huid.

Bij een routine met hyaluronzuur en retinol zit dat iets anders. Over het algemeen moet u retinol als eerste aanbrengen, en moet uw huid schoon maar droog zijn. De volgorde is belangrijk: hyaluronzuurmoleculen kunnen verhinderen dat retinol diep in de huid doordringt.

Nu hoeft u alleen nog maar de goede producten voor uw routine hier bij LOOKFANTASTIC te vinden!

Yuliya
Schrijver en Expert
View Yuliya's profile
lfint