Ga door naar belangrijkste inhoud
Advies

De beste zonverzorging voor baby’s en peuters

De beste zonverzorging voor baby’s en peuters
Yuliya
Schrijver en Expert2 jaar geleden
View Yuliya's profile

Veilig in de zon blijven is een must voor alle leeftijden, maar het is vooral belangrijk ervoor te zorgen dat uw kleintjes bedekt zijn als het op SPF aankomt, vooral in de zomer. Niet alleen is een jongere huid gevoeliger voor irriterende stoffen, maar zij bevat ook minder melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleuring van de huid en dat ons van nature een klein beetje bescherming tegen de zon biedt (hoewel lang niet genoeg!). Daarom is het bij het kiezen van de juiste zonverzorging voor uw kinderen belangrijk dat u iets zoekt dat een hoge mate van bescherming biedt en vrij is van schadelijke ingrediënten die hun tere huid zouden kunnen irriteren.

Geadviseerd wordt dat kinderen op alle blootgestelde huid een SPF van 30 of hoger dragen, die regelmatig opnieuw moet worden aangebracht, vooral wanneer zij gedurende langere tijd in direct zonlicht zijn. Wanneer u een zonnecrème zoekt die geschikt is voor kinderen, kies er dan een die minerale beschermers gebruikt, zoals zinkoxide en titaniumoxide, in plaats van chemische alternatieven die te hard kunnen zijn voor de jongere huid.

Ingrediënten om op te letten:
  • Zinkoxide
  • Titaandioxide
Te vermijden ingrediënten:
  • Oxybenzone
  • Avobenzone
  • Octisalaat
  • Octocryleen
  • Homosalaat
  • Octinoxaat

Hoewel geadviseerd wordt om kinderen jonger dan 6 maanden zo veel mogelijk uit direct zonlicht te houden, is het voor oudere kinderen niet altijd een optie om zich in de schaduw stil te houden! Wij hebben de beste, baby- en peutervriendelijke zonnecrèmes en lotions uitgezocht, die door het hele gezin gebruikt kunnen worden, zodat u allemaal zorgeloos van het zomerse weer kunt genieten.

1. La Roche-Posay Anthelios Invisible Kids Spray SPF50+

Speciaal ontworpen voor de meest gevoelige huidtypes, ook voor die met zonne-intoleranties, beschermt de La Roche-Posay Anthelios Invisible Kids Spray SPF50+ de huid tegen uva- en uvb-stralen, maar ook tegen externe agressoren in de atmosfeer die irritatie kunnen veroorzaken. De ultralichte, ongeparfumeerde formule is verrijkt met thermaal bronwater dat de huid verzacht en kalmeert, en haar bedekt met een gelijkmatige bescherming die bestand is tegen water, zweet en zand, zodat uw kinderen veilig van de zon kunnen genieten. De sprayflacon maakt het gemakkelijk aan te brengen en trekt snel in de huid om onmiddellijk te beschermen.

2. Bioderma Photoderm Sunscreen Children and Baby Skin SPF50+

Vrij van parfums en parabenen, is de Bioderma Photoderm Sunscreen Children and Baby Skin SPF50+ een breedspectrum zonnebrandcrème, speciaal ontwikkeld voor de ultragevoelige huid van kinderen en baby's. De formule, gemengd met mineraalrijke ingrediënten en aminozuren, versterkt de natuurlijke barrière van de huid en kan zowel op het gezicht als op het lichaam gebruikt worden zonder enige irritatie.

3. La Roche-Posay Anthelios Invisible Kids Mist SPF50+

De La Roche-Posay Anthelios Invisible Kids Mist SPF50+ is een redder in nood voor wie niet stil kan zitten of niet houdt van het vettige gevoel van sommige traditionele zonnecrèmes. Het biedt bescherming met een hoog spectrum in een snel en gemakkelijk aan te brengen nevel. De onzichtbare nevel omhult de huid met een zweet- en waterbestendige formule zonder resten of witte vlekken achter te laten, ideaal om zonder geknoei en gedoe aan te brengen, zodat u van de zon kunt blijven genieten. De formule is ontworpen met de meest milde ingrediënten, bevat geen geurstoffen en kan voor het hele gezin gebruikt worden.

4. Garnier Ambre Solaire Kids' SPF50+ Water and Sand Resistant Sun Cream Spray

Verrijkt met verkoelende aloë vera, biedt de the Garnier Ambre Solaire Kids’ SPF50+ Water and Sand Resistant Sun Cream Spray een krachtige bescherming die de cellen en het DNA van de huid beschermt tegen schade door de zon. De crème is verzachtend voor de huid en biedt een breedspectrum bescherming die de gevoelige en tere huid ondersteund en gezond houdt.

5. Lancaster Sun Sensitive Face and Body Sun Protection Cream For Kids SPF50

De Lancaster Sun Sensitive Face and Body Sun Protection Cream For Kids SPF50 is ontworpen om snel geabsorbeerd te worden en licht van gewicht te zijn. Hij smelt snel in de huid en biedt een sterke beschermingslaag, zodat uw kleintjes weer van de zon kunnen gaan genieten. De spray maakt gebruik van een Full Light Technology en een natuurlijk afgeleid Sunsicalm Complex dat beschermt tegen uva- en uvb-stralen. Dankzij de anti-schuur eigenschappen van de crème is er geen geknoei of irritatie bij het aanbrengen.

Shop alle SPF op LOOKFANTASTIC.
Yuliya
Schrijver en Expert
View Yuliya's profile
lfint