Ga door naar belangrijkste inhoud
Trends

Bobbi Brown: een revolutie in natuurlijke schoonheid

Bobbi Brown: een revolutie in natuurlijke schoonheid
Yuliya
Schrijver en Expert2 jaar geleden
View Yuliya's profile

Wat zit er achter Bobbi Brown?

Voor Bobbi Brown is het geheim van schoonheid simpel: wees wie je bent. Bobbi Brown komt uit Chicago en is afgestudeerd aan het Emerson College in Boston in de richting theatermake-up. Een jaar later verhuisde ze naar New York in de hoop om het te maken als professioneel make-upartieste. Vastbesloten sloeg zij het telefoonboek open en zocht op de pagina's "Make-Up" en "Modellen" naar namen en nummers die haar konden helpen in de branche door te breken. Zo begon de toekomstige onderneemster haar carrière in de jaren tachtig. Het duurde niet lang of zij maakte naam als make-upartieste en werkte al snel samen met vele grote sterren en voor grote tijdschriften. De eerste cover die ze deed was voor Vogue - zeker geen slechte start! En als klap op de vuurpijl was het model op de cover niemand minder dan supermodel Naomi Campbell.

Het meest opvallende kenmerk van Bobbi Browns werk was de natuurlijkheid van haar looks, geïnspireerd door haar eigen gevoel voor esthetiek. In haar jeugd was haar grootste voorbeeld actrice Ali MacGraw in de film Love Story en de invloed van MacGraw's natuurlijke schoonheid is nog steeds voelbaar in de producten van het merk Bobbi Brown Cosmetics. Deze natuurlijke look stond in schril contrast met de maximalistische make-upstijl van de bruisende jaren '80, die sterke kleuren en contrasten benadrukte maar de diversiteit van vrouwelijke huidtinten negeerde. Daardoor moest Bobbi vaak producten mengen om de gewenste tint te krijgen. Je zou kunnen zeggen dat het deze frustratie over de producten (of beter gezegd, de niet beschikbare producten) op de markt was die Bobbi ertoe bracht haar eigen merk op te richten. Er zijn immers al genoeg hindernissen in het leven en make-up vinden die bij je past zou daar niet bij mogen horen!

De perfecte nude lipstick

In 1988 ontmoette Bobbi de apotheker die haar leven zou veranderen en haar zou helpen haar plan tot uitvoering te brengen. Uiterst spraakzaam legde zij deze vreemdeling uit hoe zij zich de perfecte nude lipstick voorstelde: niet vettig, niet droog en geen onaangename geur. Maar het belangrijkste was dat het de natuurlijke kleur van haar lippen moest imiteren. De apotheker aarzelde niet lang, want hij wist zeker: zo'n lippenstift kan ik ook maken! Zo gezegd, zo gedaan. Kort daarna benaderde hij Bobbi en stelde een samenwerking voor - en Bobbi Brown Cosmetics was geboren!

Strikt gezien werd het merk in 1990 opgericht, maar het officiële debuut vond plaats in 1991 op Fifth Avenue in Manhattan, in het iconische Bergdorf Goodman. De eerste productlijn, onder de naam Bobbi Brown Essentials, was eenvoudig en bestond uit slechts 10 lipsticks, allemaal in natuurlijke beigetinten. Het idee daarachter was om vrouwen in staat te stellen verschillende looks te creëren met deze 10 tinten, waarbij het resultaat telkens natuurlijk is. Volgens de prognoses zou het nieuwe merk in de eerste maand 100 eenheden moeten verkopen. Dit werd ruimschoots overtroffen, want op de eerste dag werden er al 100 stuks verkocht! Tot op de dag van vandaag zijn de Bobbi Brown-lippenstiften erg populair, maar nu zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. En het leukste is dat je de lipstick waarmee het allemaal begon nog steeds kunt kopen - kies gewoon de kleur "Brown" en je hebt de perfecte nude lipstick waarmee het merk is ontstaan!

Foundations van Bobbi Brown

In 1992 besloot Bobbi Brown opnieuw tegen de stroom in te gaan door foundations op de markt te brengen in stiftvorm in 10 verschillende tinten. Dit was baanbrekend, juist omdat de diversiteit van huidtinten in die tijd door de meeste cosmeticafabrikanten nog volledig werd genegeerd. Bobbi Brown Cosmetics was het eerste merk dat foundations in stiftvorm in geelachtige tinten op de markt bracht. En vandaag de dag is dit nog steeds een zeer belangrijke missie voor het merk, want het blijft productopties in verschillende tinten aanbieden, zodat iedereen ze kan gebruiken. De Skin Foundation Stick blijft één van Bobbi Brown's populairste producten - nu met nog meer verschillende tinten.

De beste Bobbi Brown-producten

Sinds de oprichting is het merk aanzienlijk gegroeid en heeft het zijn productassortiment uitgebreid, maar het richt zich nog steeds op uitzonderlijk hoge kwaliteit en het onderstrepen van de natuurlijke schoonheid van vrouwen. Door zich te richten op natuurlijke tinten, biedt het merk tijdloze make-up die een klassieke elegantie uitstraalt en niet trendgevoelig is.

Sinds hun debuut in de vroege jaren '90 hebben verschillende Bobbi Brown-producten de harten van mensen over de hele wereld veroverd. Naast de hierboven genoemde lippenstiften en foundationpotloden, zijn fans van het merk dol op de Shimmer Brick die in 2003 werd gelanceerd! Het idee voor deze highlighter, die met de hand wordt vervaardigd in Italië, ontstond achter de schermen tijdens 'fashion week' toen Bobbi de modellen die ze opmaakte een natuurlijke gloed wilde geven.

De Smokey Eye Mascara is ook zeer populair, omdat hij de wimpers een langdurige, intense dekking geeft.

Een gezonde huid is altijd de beste basis voor perfecte make-up, en de Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base is de perfecte basis voor uw look. Dit product is een hydraterende primer en zorgt ervoor dat uw make-up vlekkeloos wordt aangebracht!

Bobbi Brown en vrouwen

LOOKFANTASTIC werkt sinds 2017 samen met Bobbi Brown Cosmetics en is trots om deze samenwerking voort te zetten. Het merk Bobbi Brown is niet alleen geboren in de voorhoede van de cosmetica-industrie, maar werd ook opgericht door een echte zaken- en powervrouw die de natuurlijke schoonheid van alle vrouwen waardeert en betrokken is bij een aantal filantropische projecten die in de eerste plaats op vrouwen zijn gericht.

Niet alleen neemt het merk elk jaar deel aan campagnes die de aandacht vestigen op borstkanker, maar het heeft ook The Pretty Powerful -campagne gelanceerd, die zich richt op het ondersteunen van organisaties die de professionele en educatieve ontwikkeling van vrouwen bevorderen.

Klinkt als een merk dat het waard is om te steunen, toch? Neem snel een kijkje en ontdek de wereld van Bobbi Brown nu op LOOKFANTASTIC !

Yuliya
Schrijver en Expert
View Yuliya's profile
lfint