Ga door naar belangrijkste inhoud
Ontdek

Wat is de beste toner voor mijn huidtype?

Wat is de beste toner voor mijn huidtype?
Anne
Schrijver en Expert4 jaar geleden
View Anne's profile

Reinigen, tonen, hydrateren. Deze routine bestaat al zo lang als we ons kunnen herinneren, maar dankzij de toevoeging van serums, olies en mists vergeten we vaak de toner. We hebben de beste toners voor jou en jouw huidtype op een rijtje gezet. Op deze manier kan je dit essentiële huidverzorgingsitem weer in je routine opnemen en je huid laten stralen.

Waarom moet ik een toner gebruiken?

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende toners beschikbaar, die allemaal andere voordelen hebben voor het aanpakken van individuele huidproblemen.

Toners helpen niet alleen de huid te zuiveren en te verhelderen, ze geven het ook essentieel vocht en bereiden de huid voor op de hydraterende stap in je routine.

Ontdek hieronder de beste toner voor jou.

Wat is de beste toner voor mij?

Gevoelige huid: Avène Gentle Toner

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Avène Gentle Toner speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid.

De toner is vrij van parabenen en alcohol en is in plaats daarvan geformuleerd met silicaten. Op deze manier wordt de vochtarme huid gevoed en wordt verdere uitdroging voorkomen, welke kan leiden tot gevoeligheid.

Doordat dit product verrijkt is met Thermal Spring Water, helpt het de natuurlijke hydrolipidic film van de huid te herstellen. Daarnaast beschermt deze toner tegen schadelijke stoffen.

Onzuivere huid: Clinique 1.0 Clarifying Lotion

De reden waarom we Clinique's 1.0 Clarifying Lotion voor de onzuivere huid hebben gekozen is dat de formule verdere onzuiverheden voorkomt.

Omdat een acne-gevoelige huid ook een behoorlijk gevoelige kan zijn is deze toner alcoholvrij. Op deze manier stript of irriteert dit product de huid niet. De toner helpt de textuur van je huid glad te maken en te hydrateren zonder olie toe te voegen.

Gecombineerde huid: La Roche-Posay Effaclar Clarifying Lotion

Gecombineerde huid kan een combinatie van droge, onzuivere, vette en gevoelige huid zijn. Het is dus belangrijk om zachte maar effectieve producten te gebruiken die geen irritatie of schade veroorzaken.

De La Roche-Posay Effaclar Clarifying Lotion is speciaal samengesteld met LHA's om poriën voorzichtig te ontstoppen en droge, dode huidcellen te verwijderen. Tegelijkertijd is de toner ook rijk aan thermaal bronwater om te hydrateren en te kalmeren.

De toner is vrij van parabenen, 100% hypoallergeen, vrij van comedogeen en veroorzaakt geen verdere puistjes.

Droge huid: Bobbi Brown Hydrating Face Tonic

De Hydrating Face Tonic van Bobbi Brown is speciaal ontwikkeld om de huid te hydrateren en verzorgen, daarnaast geeft deze toner de huid een mooie glow.

De toner is rijk aan voedende botanische producten zoals komkommer, aloëblad en kamille. Dit product is dan ook super zacht en hydrateert intensief zonder dat de huid vet aanvoelt.

Bovendien combineert de toner Bobbi Brown’s kenmerkende Enriched Mineral Water Blend met vitamine B5 om de huid de hele dag gevoed te houden, zodat deze stralend en gezond blijft.

Rijpe huid: Pixi Retinol Tonic

Ondanks dat het pas vorig jaar gelanceerd is, is Pixi’s Retinol Tonic al één van de meest begeerde items in onze schoonheidsroutine geworden.

In tegenstelling tot de traditionele retinolcrèmes die irritatie en droogheid kunnen veroorzaken, helpt deze toner ook de huid te hydrateren. Bovendien voedt deze tonic de huid intensief, dankzij de toevoeging van jasmijnbloem en peptiden

Dit product is perfect als je wil beginnen met het opnemen van retinol in je routine, je een gevoelige huid hebt en geen krachtige huidverzorging verdraagt.

Doffe huid: Pixi Glow Tonic

Bestrijd een doffe teint met Pixi's Glow Tonic. Door Glycolic Acid te combineren met ginseng en aloë vera, helpt de toner dode huidcellen te verwijderen. Tegelijkertijd wordt de huid gehydrateerd en voorzien van langdurig vocht voor een prachtige gloed.

Door de super zachte maar effectieve formule is Pixi's Glow Tonic ideaal voor degenen die nieuw zijn met het gebruik van exfolianten in hun routine.

Anne
Schrijver en Expert
View Anne's profile
Sinds een aantal jaar heeft Anne een fascinatie voor alles wat met huidverzorging te maken heeft. Van de nieuwste technologieën van FOREO tot ouderwetse body brushes, alles is het waard om eens te proberen. Haar interesse komt voort uit de overtuiging dat een goede look begint bij een mooie huid; wanneer je huid op z'n best is, komt de rest vanzelf.
lfint