Ga door naar belangrijkste inhoud
Ontdek

Kan hyaluronzuur elke dag worden gebruikt?

Kan hyaluronzuur elke dag worden gebruikt?
Yuliya
Schrijver en Expert2 jaar geleden
View Yuliya's profile

Hoe wordt hyaluronzuur gebruikt?

Hyaluronzuur is een van de meest gebruikte en populairste ingrediënten in de wereld van huidverzorging. Maar hoe gebruikt u dit ingrediënt, hoe vaak, en, wat het belangrijkst is: is het veilig?

Laten we met de basis beginnen. Hyaluronzuur moet tweemaal per dag worden aangebracht, 's morgens en voor het slapengaan. Veel producten bevatten hyaluronzuur, van hydraterende crèmes tot en met serums. Dit krachtige bevochtigingsmiddel kan elke dag worden gebruikt. Het kan echter deel uitmaken van producten met ingrediënten waarvoor dat niet geldt. De conclusie? U hoeft niet bang te zijn voor hyaluronzuur, maar moet wel de gebruiksaanwijzingen van uw producten opvolgen.

Een tip van ons: gebruik een serum met hyaluronzuur en breng het het liefst aan, als uw huid nog een beetje vochtig is, dus na het wassen of na het gebruik van een toner. Zo kan het ingrediënt beter in de huid dringen, zich daar uitstekend nestelen en zijn magie verspreiden. Als u daarbij een serum met niacinamide wilt gebruiken, raden wij aan om eerst het hyaluronzuur-serum te gebruiken. Zo kunt u uw producten optimaal gebruiken.

We hebben het hier in het LOOKFANTASTIC-blog al gehad over de doeltreffendheid van hyaluronzuur, maar we willen vandaag nog iets dieper in het wonderzuur duiken. Uiteindelijk willen we toch allemaal een prachtige huid die er altijd fris uitziet!

 

Kan hyaluronzuur elke dag worden gebruikt?

Ja, de dagelijkse inname van hyaluronzuur is zelfs ideaal voor uw huid. Veel mensen raken wat in paniek bij het woord 'zuur', maar dat is niet nodig: het gaat om een heel zacht zuur. Het kan niet alleen elke dag maar zelfs tweemaal per dag worden gebruikt.

Op een gegeven moment draagt het bij aan de hydratatie van de huid. Het is dus een geweldige bondgenoot voor personen met een droge huid, maar kan ook zonder bezwaar worden gebruikt door personen met een olieachtige huid!

Als hyaluronzuur constant wordt gebruikt, draagt dit er bovendien toe bij dat het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels wordt verminderd. Hierdoor is dit ingrediënt onmisbaar voor de volwassen huid of voor personen die op zoek zijn naar anti-aging producten.

De werking van hyaluronzuur is zo bekend dat het ingrediënt ook in veel make-up producten zit!

 

Is hyaluronzuur schadelijk?

Heel simpel: Nee!Laten we snel korte metten maken met de geruchten. Ons lichaam produceert hyaluronzuur om ervoor te zorgen dat we gezond blijven. Daarom is het zowel in huidverzorgingsproducten als in voedingssupplementen te vinden. Natuurlijk worden de moleculen die in onze producten zitten, veilig vervaardigd in laboratoriums.

Hyaluronzuur is ook niet van invloed op de natuurlijke pH-waarde van de huid en veroorzaakt zelden geïrriteerdheid of allergieën. Het is zo zacht, dat het ook bij een gevoelige huid kan worden gebruikt! Wees natuurlijk wel voorzichtig, want de verschillende producten bevatten verschillende concentraties van hyaluronzuur en veel andere ingrediënten.

Met andere woorden: waarop wacht u nog? Het is tijd dat u dit verbazingwekkende ingrediënt opneemt in uw huidverzorgingsroutine. Vind de beste producten met hyaluronzuur van de grootste merken ter wereld bij LOOKFANTASTIC!

Hebt u wat inspiratie nodig? Hier vindt u enkele van onze lievelingsproducten met hyaluronzuur, die uw huid de perfecte glow zullen geven:

 

Yuliya
Schrijver en Expert
View Yuliya's profile
lfint