Ga door naar belangrijkste inhoud
Ontdek

Hoe gebruik ik droogshampoo?

Hoe gebruik ik droogshampoo?
Yuliya
Schrijver en Expert2 jaar geleden
View Yuliya's profile

Wat is droogshampoo?

Voordat wij het gaan hebben over het wonder van de droogshampoo en de reden waarom veel fanatieke haarverzorgers erbij zweren, willen we bekijken hoe het is en hoe het werkt.

We weten dat het niet goed voor ons haar is om het elke dag te wassen. Hier komt de droogshampoo om de hoek kijken: een doeltreffend product dat volume en textuur verleent en overtollige olie absorbeert. Als droogshampoo op de juiste manier wordt gebruikt, kan het zorgen voor een 'fris gestyled' effect, ook als u uw haar al enkele dagen niet hebt gewassen.

Klinkt heel simpel, vindt u niet? Dat is het ook, maar er zijn wel een paar dingen waar u op moet letten om het beste uit uw droogshampoo te kunnen halen. Overmatig gebruik kan bijvoorbeeld leiden tot afzettingen op de hoofdhuid en de groei van allerlei bacteriën. En dat wil niemand toch?

We willen u vandaag dus enkele tips geven over het juiste gebruik van droogshampoo. Zo kunt u zorgeloos genieten van de vele voordelen ervan!

 

Welke droogshampoo is geschikt voor mijn haartype?

Vind de beste droogshampoo voor uw haartype. Als u bijvoorbeeld fijn haar hebt, kunt u het beste een droogshampoo kiezen die uw haar optilt en het meer volume geeft. Probeer poeder te vermijden omdat dit het haar zwaarder maakt. Gebruik in plaats daarvan een spray. Als u dik of vet haar hebt, zoek dan een poeder of spray die de hoofdhuid goed reinigt en echt alle olie absorbeert. Krullend haar kan het best worden verzorgd met hydratatie, zodat het haar soepel en gedefinieerd blijft.

 

Voor fijn haar

 

 

De Sol de Janeiro Dry Shampoo en maakt van vet haar razendsnel een glanzende haardos, alsof het net is gewassen! Dit product is het best geschikt voor fijn haar, omdat het veel volume geeft.

 

Voor dik of vet haar

 

 

De Ouidad Clean Sweep Dry Shampoo van het merk Ouidad reinigt uw hoofdhuid grondig van vuil, talg en productafzettingen. Na het gebruik ziet uw haar er prachtig volumineus, fris en glanzend uit.

 

Voor krullend haar

 

 

Dit product van Living Proof is perfect geschikt voor krullend haar (ook voor andere haartypen) omdat het geen poederresten achterlaat en tegelijkertijd hydrateert.

 

Hoe gebruikt u droogshampoo op de juiste manier?

Als u de perfecte droogshampoo voor uw haar hebt gevonden, kunt u vast niet wachten om hem uit te proberen. Let er daarbij op dat u hem zo'n 10-15 cm van uw hoofdhuid aanbrengt. De reden: u wilt geen witte poederresten die ontstaan als u de droogshampoo te dicht bij uw hoofd spuit. Bovendien kunnen uw haarslierten er daardoor eerder stijf uit gaan zien.

De beste manier om de shampoo gelijkmatig aan te brengen, is door een scheiding in uw haar aan te brengen en het te verdelen Het is het beste om droogshampoo te schudden, op te spuiten en te laten drogen voordat u uw haar kamt of borstelt. De experts bevelen aan om het product met een föhn goed te verdelen. Deze truc helpt om restanten op de hoofdhuid te vermijden.

Om ervoor te zorgen dat uw product de olie die zich op uw hoofdhuid heeft verzameld, op de beste manier absorbeert, raden we ook aan uw droogshampoo 's nachts te laten drogen zodat het er natuurlijk uit gaat zien.

En ten slotte nog een laatste tip: Vervang uw haarwasdag niet door droogshampoo! Deze producten zijn uitstekend geschikt om het haar textuur en volume te geven maar reinigen de hoofdhuid niet echt. Enkele experts raden aan om droogshampoos een- of tweemaal per week te gebruiken, omdat overmatig gebruik kan leiden tot verstopte follikels, waardoor er geen nieuwe huidcellen kunnen worden aangemaakt.

Creëer uw perfect gestylede look met onze bestverkochte droogshampoos op LOOKFANTASTIC!

Yuliya
Schrijver en Expert
View Yuliya's profile
lfint