Ga door naar belangrijkste inhoud
Advies

Langdurige duurzame beauty

Langdurige duurzame beauty
Anne
Schrijver en Expert4 jaar geleden
View Anne's profile

Langdurige duurzame beauty? Hoe langer onze schoonheidsproducten meegaan, hoe minder we nieuwe verpakkingen kopen en hoe minder afval we creëren. Vanwege de huidige wereldwijde gezondheidscrisis zullen velen van ons vanuit huis werken of aan self-isolation doen. Om deze reden willen we alle essentials in huis hebben om onnodige uitstapjes naar de winkels te kunnen beperken. In een tijd als deze is het gemakkelijk om in paniek te raken en uiteindelijk veel meer producten te kopen dan we eigenlijk nodig hebben.

Langdurige duurzame beauty

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat we langdurige duurzame beauty producten kopen. We hebben dan ook een lijstje samengesteld met langdurige duurzame beauty producten die minder afval produceren en ervoor zorgen dat je er langer mooi uitziet.

Handzeep

Handzeep is voor de meesten van ons waardevoller dan olie op het moment. We hebben het allemaal nodig, wat betekent dat we ervoor moeten zorgen dat er genoeg is zodat paniek aankopen voorkomen worden. In plaats van verschillende kleinere handzepen in te slaan die meer zullen kosten en meer verpakking zullen gebruiken, is het beter om in een grote fles die langer meegaat te investeren. Het online bestellen van een grotere fles betekent dat je niet naar de winkel hoeft en zo zorg je er ook nog eens voor dat er genoeg is voor degenen die het internet te ingewikkeld vinden.

Bad en lichaam

Niet alleen gebruikt een bad veel minder water dan een douche, het maakt je ook nog eens minder product gebruiken én het is veel ontspannender. Nu we allemaal wat meer tijd in huis hebben, kan je een aantal van je douches verwisselen voor een rustgevend bad en de tijd nemen om te ontstressen terwijl je jezelf schoon houdt.

Als je toch gaat douchen, is het gebruik van een spons of loofah een gemakkelijke manier om het wassen van je lichaam een beetje duurzamer te maken. De spons helpt namelijk om zeep in te schuimen en het te verspreiden, zodat er minder product nodig is en het minder snel op gaat.

Haar

Net als bij je handzeep, is het kopen van groot in plaats van meer de duurzamere optie bij het kopen van shampoo en conditioner. Gebruik, om verspilling of overmatig gebruik van producten te voorkomen, shampoo alleen op de hoofdhuid en conditioner op de wortels.

Als alternatief is droogshampoo een fantastische manier om je beauty routine duurzamer te maken en je shampoo langer mee te laten gaan. Probeer een extra dag tussen de wasbeurten door en gebruik een droog shampoo zoals de Aveda Shampure Dry Shampoo en je zal niet alleen de voordelen voor je haar zien, maar ook voor je bankrekening.

Make-up Remover

Eén van de grootste bijdragen aan beauty afval; gezichtsdoekjes zijn niet duurzaam. Eén van de belangrijkste stappen om een meer milieuvriendelijke beauty routine te creëren, is dan ook overschakelen op een herbruikbare make-up remover, oftewel eentje die je niet elke dag weggooit. In plaats van doekjes of wattenschijfjes voor eenmalig gebruik, investeer je in enkele wasbare pads die je keer op keer kunt gebruiken met je favoriete micellaire water. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart je ook onnodige uitstapjes naar de winkel. Bestel daarnaast een grote fles micellair water voor make-up remover die maanden meegaat.

Zodra je je make-up hebt verwijderd en je huid is gereinigd met je gebruikelijke gezichtsreiniger, zal het gebruik van een spons of doek met je gezichtsreiniger je helpen minder product te gebruiken en je beauty routine duurzamer te maken. Net als bij body wash, helpt een spons (die ook geweldig is voor exfoliatie) de reiniger verder te gaan, wat zorgt voor een effectieve en diepere reiniging van de huid.

Make-up

Een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je minder verpakking gebruikt, is door waar mogelijk het aantal producten in je beauty routine te verminderen. Een manier om dit te doen, is door te zoeken naar een basis die je huidverzorgingsbehoeften combineert in één, zoals een BB-crème in plaats van een foundation en vochtinbrengende crème of een primer die ook SPF bevat. Als je last hebt van oneffenheden of een ongelijkmatige teint, probeer dan alleen een foundation of concealer met volledige dekking te gebruiken op probleemgebieden, voor een meer natuurlijke uitstraling die de huid ten goede komt.

Anne
Schrijver en Expert
View Anne's profile
Sinds een aantal jaar heeft Anne een fascinatie voor alles wat met huidverzorging te maken heeft. Van de nieuwste technologieën van FOREO tot ouderwetse body brushes, alles is het waard om eens te proberen. Haar interesse komt voort uit de overtuiging dat een goede look begint bij een mooie huid; wanneer je huid op z'n best is, komt de rest vanzelf.
lfint