Ga door naar belangrijkste inhoud
Ontdek

Zo verminder je het plastic in je beauty routine

Zo verminder je het plastic in je beauty routine
Anne
Schrijver en Expert2 jaar geleden
View Anne's profile

Eco-beauty komt steeds meer beschikbaar; veel merken werken hard om hun carbon footprint te verkleinen door middel van het verminderen van plastic en milieuvriendelijkere formules.

Schoonheid zonder plastic is op dit moment een veelbesproken onderwerp, daarom bespreken we een aantal eenvoudige beauty swaps die jij kunt maken om je steentje bij te dragen aan het milieu.

4 manieren om je plastic consumptie te verminderen op het gebied van beauty

Verruil watjes voor konjac

 • Garnier Organic Konjac Sponge

  Garnier Organic Konjac Sponge

  €6,95
 • The Konjac Sponge Company 100% Pure Big Body Buffer Sponge

  The Konjac Sponge Company 100% Pure Big Body Buffer Sponge

  €15,95

Als je je carbon footprint wilt verkleinen, verwissel je wattenschijfjes voor een konjac-spons. Wattenschijfjes (en gezichtsdoekjes in het algemeen) zijn niet biologisch afbreekbaar en gaan direct naar een stortplaats.

Konjac sponzen zijn daarentegen gemaakt van natuurlijke materialen en zijn milieuvriendelijk. Onze favorieten zijn van Garnier en The Konjac Sponge Company. Naast dat ze goed voor het milieu zijn, hebben de sponzen ook zachte exfoliërende eigenschappen om je huid helder en glad te houden. Doet je wattenschijfje dat?

Als je voor plastic gaat, ga dan voor supersize

 • Aveda Dry Remedy Shampoo 1000ml

  Aveda Dry Remedy Shampoo 1000ml

  from
  €27,95
 • Aveda Dry Remedy Conditioner 1000ml

  Aveda Dry Remedy Conditioner 1000ml

  €30,95

Supersized producten hoeven minder vaak vervangen te worden, waardoor hun en jouw impact op het milieu worden verminderd.

Als je een favoriet schoonheidsproduct hebt, koop dan supersized of in bulk om de noodzaak om ze vaak te kopen te verminderen. Eén van onze favoriete milieuvriendelijke supersized producten zijn de Aveda literflessen, welke zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Koop producten gemaakt van gerecyclede materialen

 • Redken Nature + Science Extreme Shampoo 300ml

  Redken Nature + Science Extreme Shampoo 300ml

  €14,95
 • Redken Nature + Science Extreme Conditioner 250ml

  Redken Nature + Science Extreme Conditioner 250ml

  €15,95
 • We Are Paradoxx Moisture Hangover Hair Elixir 75ml

  We Are Paradoxx Moisture Hangover Hair Elixir 75ml

  €23,95

Steeds meer schoonheidsmerken kiezen ervoor om gerecyclede materialen in hun verpakking te gebruiken en zo hun impact op het milieu te verminderen.

De Redken Nature + Science collectie is speciaal ontwikkeld met 94% gerecycled plastic om de flessen milieuvriendelijker te maken. Hun bestsellers Extreme, Color Extend en All Soft zijn volledig vegan en bevatten ook geen parabenen en sulfaten.

Als je je carbon footprint verder wilt verkleinen, kies dan voor producten die plasticvrij of overwegend plasticvrij zijn. We Are Paradoxx is een luxe haarverzorgingsmerk dat werkt om hun impact op het milieu te verminderen. De bestseller van dit merk The Hangover Hair Elixir is bijvoorbeeld 90% plasticvrij.

Bars in plaats van plastic flessen

 • Christophe Robin Hydrating Shampoo Bar with Aloe Vera 110ml

  Christophe Robin Hydrating Shampoo Bar with Aloe Vera 110ml

  €11,45
 • Gallinée Prebiotic Cleansing Bar 100g

  Gallinée Prebiotic Cleansing Bar 100g

  €14,95

Bars worden niet in plastic verpakkingen geleverd, waardoor ze milieuvriendelijker zijn dan flessen. Daarnaast gaan ze meestal ook langer mee dan formules in flessen.

Enkele van onze favoriete beautybars zijn de Christophe Robin Hydrating Shampoo Bar voor het haar, Gallinée Prebiotic Cleansing Bar voor het gezicht en Dr. Botanicals Vanilla Chai & Amber Relaxing Cleansing Bar voor het lichaam.

Anne
Schrijver en Expert
View Anne's profile
Sinds een aantal jaar heeft Anne een fascinatie voor alles wat met huidverzorging te maken heeft. Van de nieuwste technologieën van FOREO tot ouderwetse body brushes, alles is het waard om eens te proberen. Haar interesse komt voort uit de overtuiging dat een goede look begint bij een mooie huid; wanneer je huid op z'n best is, komt de rest vanzelf.
lfint